Başkan Yavuz mesajında İslam dininde Peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olan Şehitlik; Din, Vatan ve Millet uğruna canını feda etmek demektir.

 

Tarih boyunca Milletimiz, bağımsızlığı, onurlu bir hayat yaşamak ve inandığı değerler uğruna türlü fedakarlıklar yapmış gerektiğinde canını vermekten çekinmemiştir. “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.” inancıyla hareket eden Milletimiz, 93 Harbi’nde, Çanakkale’de, Sakarya’da ve daha nice yerlerde istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden her türlü saldırıya karşı vatanını savunmuştur. 

 

Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatlarında ve terör operasyonlarında da Devletimiz ve Milletimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ile birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermemiş, bu uğurda Şehitler vermiştir.

 

Milletimizin bu üstün özelliği sayesinde, bu topraklar bizlere vatan olmuştur. Yine bu sayede, Milletimiz, yüzyıllardır bu topraklarda hür ve başı dik bir şekilde yaşamıştır. Hiç şüphe yok ki, dünya var olduğu müddetçe de hür ve başımız dik bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz.

 

Asırlardır süren mücadelemizde yurdumuzu canı pahasına koruyan, mukaddes topraklarımız ve al bayrağımız uğruna canını seve seve feda eden, Vatan ve Millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan Şehitlerimize ve Gazilerimize olan minnet borcumuz hiçbir zaman ödenmez.

 

Bugün bizlere düşen görev, onların hatırasını yad etmek, geride bıraktıkları ailelerinin her zaman yanında olmak ve bize emanet ettikleri vatanımızı canımız pahasına korumak, yaşatmak ve yüceltmektir.

 

Bu vesileyle, milli ve manevi değerlerimiz uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.