Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ortadoğu'da İsrail, Filistin ve İran arasında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımdan gözleri uzaklaştırmak ve dünya kamuoyu desteğini kazanmak için İran'ı hedef alarak bir şaşırtma taktiği uyguladığını belirterek şunları ifade etti:

"Bu amaçla; İran’ın Şam konsolosluğuna saldırmış, İranlı general ve sivil yetkilileri katletmiştir. Böylece İsrail, ateşi bölgeye yaymayı hedeflemektedir. Uluslararası hukuku yok sayan bu saldırıya karşı İran’ın meşru müdafaa hakkı vardır. İran tarafından dün verilen ve oldukça makul olan karşılık bu bağlamda değerlendirilmelidir. Her yaptığının yanına kâr kaldığı rahatlığıyla hareket eden İsrail, dün itibariyle her şeyi bir kere daha düşünecektir, düşünmelidir!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail'e destek veren ülkelerin tavırlarının unutulmayacağını vurgulayarak "ABD ve 'gelişmiş kabul edilen' ülkelerin barışı tesis etmek adına değil adeta İsrail zulmüne açıktan destek vermek adına yarışır durumda oldukları da bir kez daha görülmüştür. Bebekleri, çocukları, hamile kadınları dahi alçakça katleden, ambulansları, hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri dahi hedef alan, bu kapsamda yaklaşık 17.000 çocuğu ve 35.000 kişiyi katleden İsrail’e gerekli tepkiyi göstermeyenler, dünden beri peş peşe İran’a karşı açıklamalar yapmaktadırlar." dedi.

Karamollaoğlu açıklamasının devamında, "Şimdi herkesin asıl odaklanması gereken yer Gazze’dir, işgal altındaki Filistin topraklarıdır. Artık herkes Gazze’deki soykırımın engellenmesi için üzerine düşeni yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı