Tesla INC.(TSLA) Reuters haberine göre, şirketin düşen satışlar ve elektrikli araçlar  için fiyat baskısı nedeniyle  küresel iş gücünün %10 'undan fazlasını işten çıkarmayı planladığı haber sonrası % 5,60 değer kaybıyla günü kapattı. Bugün de pre-market işlemlerde değer kaybının sürdüğü gözlemleniyor.

Jonson & Jonson (JNJ) Şirket 2024 1.Çeyrek bilanço sonuçlarını  açıkladı. Gelirleri 21,38 milyar dolar ile beklentilerin hafif altında kalan şirket, hisse başına kazancı ise konsensus beklenti olan 2,64$ üstünde 2.71 $ olarak açıklandı. Hisse başına kazançlar yüksek gelse de piyasa ilk etapta gelir kaybı nedeniyle negatif fiyatlamayı seçti. Piyasa öncesi işlemlerde % 2 ye kadar gerileyen hisse tepki alımları ile hafif satıcılı işlem görüyor.

Morgan Stanley (MS) Şirket 2024 1.Çeyrek bilanço sonuçlarını  açıkladı.Şirket ilk çeyrek gelirinin 2023'ün aynı dönemine göre %4,1 artarak 15,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve beklentilerin üzerinde olduğunu bildirdi. Net kar yıllık %14,4 artışla 3,4 milyar dolar olurken, seyreltilmiş hisse başına kar yıllık %18,8 artışla 2,02 dolar oldu. Piyasa öncesi işlemlerde % 3’e kadar yükseliş görülüyor.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı