Çin ekonomisinin önümüzdeki dönemde iyiye giden eğiliminin değişmeyeceği açıklandı.

Çin hükümetinin yılın ilk çeyreğindeki ulusal ekonomik verileri açıklamasından sonra Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Deutsche Bank’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası finans kuruluşu, Çin’in bu yılki ekonomik büyümesine ilişkin beklentilerini yükseltti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte Çin ekonomisinin iyi bir başlangıç yaptığını belirtti. Tüketim, yatırım ve dış ticaret endesklerinin istikrarlı seyir izlediğine işaret eden sözcü, ilk çeyrekte Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYİH) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,3 oranında büyüdüğünü söyledi. Bu dönemde iç tüketimin ekonomik büyümeye katkısının yüzde 85,5’e ulaştığına dikkat çeken sözcü önümüzdeki uzun vadede Çin ekonomisinin iyiye giden eğiliminin değişmeyeceğini ifade etti.

Sözcü, nitelikli kalkınma ve üst düzeydeki dışa açılma sayesinde Çin ekonomisinin küresel ekonomiye daha büyük katkı yapmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı