Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından biri olan ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı görkemli bir şekilde kapılarını açtı.

Çinli otomotiv devi Chery’nin çevreyi korumayı odak noktasına alan markası OMODA, fuarda ilk tamamen elektrikli modeli OMODA E5 ile geleceğin modası ve elektrik teknolojisinin benzersiz cazibesini ortaya koyan “Yeni Enerji, Yeni Eko, Yeni Çağ” yaklaşımını sergiledi. OMODA, 10’un üzerinde ülkeden siyasetçinin tanıklığı ile çevre dostu bir taahhütte bulunarak O-UNIVERSE “GREEN OJ” kamu refahı platformunu başlattı. Bu önemli uluslararası hamle, aynı zamanda Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nın da en prestijli anı olarak katılımcılardan olumlu tepkiler ve destek aldı.

Küresel ölçekte ekolojik çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmanın uygulanması giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu kapsamda, global bir marka olarak doğan OMODA, kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirmekten asla taviz vermiyor. OMODA, bu yılın şubat ayında gerçekleştirilen OMODA E5'in lansmanında, İspanya'da deniz bitki örtüsünün korunmasını başlatmak için Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) ile ortaklık kurdu.

Ayrıca yerel halka ekolojik fayda sağlayan “mavi karbon” politikalarının uygulanmasını kolaylaştırmak için İspanyol hükümetinin ilgili kurumlarıyla aktif olarak iş birliği yaptı. Benzer şekilde OMODA, geçen yılın sonunda Meksika'da, yıl boyunca nehir temizliği ve diğer kamu refahı faaliyetlerini yürütmek üzere yerel çevre lideri Arturo Islas Allende ile güçlerini birleştirdi.

O-UNIVERSE “GREEN OJ” kamu refahı platformu, diğer alanların yanı sıra sulak alanların korunması, bitki örtüsünün korunması, biyolojik çeşitlilik ve okyanus yönetimini kapsayacak şekilde küresel sürdürülebilir kalkınmaya yardım etmeye odaklanacak. OMODA, aynı zamanda dünya çapındaki kamu refahı kuruluşlarıyla sinerji oluşturmaya ve küresel çapta eylemler başlatmaya devam edecek. O-UNIVERSE “GREEN OJ” platformu ilk aşamada Malezya, İngiltere, Güney Afrika, Kazakistan’ın yanısıra diğer ülke ve bölgelerde başlayacak. Bu ülkelerde diğer alanlardaki sorumlulukların yanı sıra biyolojik çeşitlilik, temiz enerji ve kar dağlarının korunmasına odaklanacak.

Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, Güney Afrika Çin Büyükelçisi, Filipinler Çin Büyükelçisi ve Malezya Büyükelçiliği Müsteşarı gibi 11 ülkeden katılan üst düzey hükümet yetkilileri, OMODA O-UNIVERSE “GREEN OJ” kamu refahı platformuna destek verdi. Bu destekle birlikte sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığının en üst düzeyde kabulünü temsil etti. Ayrıca farklı hükümet liderlerinin katılımı ve tanıklığı O-UNIVERSE “GREEN OJ” kamu refahı platformuna önemli bir uluslararası etki katarak daha sonraki uluslararası iş birliği ve projeler için sağlam bir temel oluşturdu.

Ekolojik gelişime ve küresel kullanıcı gücünü toplamaya odaklanıyor OMODA, her zaman kamu refahının tek bir marka veya bireyin imkanlarıyla değil, her kurum ve noktanın küçük katkılarıyla ilgili olduğuna inanıyor. Bu anlamda sürdürülebilir kalkınmaya ve küresel koruyuculuk planına derinden bağlı olan OMODA'nın vizyonu, kendi gücünün ötesine geçerek “O- UNIVERSE” ekolojisini oluşturmaya uzanıyor. Bununla birlikte daha fazla ortağı ve kullanıcıyı ekolojik korumanın inşasına katılmaya teşvik ediyor ve böylece LOHAS'ın geleceğine öncülük ediyor.

OMODA çevre dostu kalkınma yolunda ilerledikçe “O-UNIVERSE” ekolojisi de gelişmeye devam ediyor. OMODA, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, “Moda, Teknoloji, Gelecek” şeklindeki üç unsura odaklanan, çevre dostu LOHAS temelinde ilerleyen, alanları, çevreleri, kategorileri ve kültürleri aşarak bir “O-UNIVERSE” ekolojisi oluşturmak üzere tüm boyutlarda ilerleyen yeni bir ekolojik stratejiyi açıkladı.

Hibya Haber Ajansı