Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çinli işletme HBIS’in Sırbistan’daki Semederevo Çelik Fabrikası’nda çalışan Sırp işçilerden gelen mektuba cevap yazdı. Xi, işçileri Çin-Sırbistan dostluğuna yeni katkılarda bulunmaya teşvik etti.

Cumhurbaşkanı Xi, önceki gün yazdığı cevapta 2016 yılında Sırbistan’a yaptığı resmi ziyaret sırasında Smederevo Çelik Fabrikası'nda işçilerle yüz yüze görüştüğünü, onların Çin ile Sırbistan arasındaki karşılıklı yarara dayalı işbirliğine verdikleri desteği ve çelik fabrikasının parlak geleceğine yönelik beklentilerini derinden hissettiğini hatırlattı.

Xi, her iki tarafın yönetim ekiplerinin ve işçilerin ortak çabalarıyla çelik fabrikasının yeni görünüme kavuştuğu ve bu gelişmenin Smederevo kentinin kalkınmasına güç kattığı bilgisini aldığını yazdı. Xi, Çin sermayeli işletmenin yatırımı sayesinde çelik fabrikasının kayıplarını hızlı bir şekilde kazanca dönüştürmesinden, fabrikadaki 5 binden fazla insanın istihdamının korunması ve binlerce ailenin huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmesinden duyduğu mutluluğu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Xi, çelik fabrikasının gelişiminin, fabrikanın büyümesine özen gösteren ve Çin ile Sırbistan arasındaki dostuk için yeni bir sayfa yazan işçilerin özverisi ve sıkı çabası olmadan gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.

HBIS Semederevo Çelik Fabrikası’nın Çin ile Sırbistan arasındaki yüksek nitelikli Kuşak ve Yol inşasına örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Xi, Çin-Sırbistan dostluğuna ve işbirliğine katılan ve bundan faydalanan işçilerin görevlerini yerine getirerek ülkenin gelişimine ve iki ülke arasındaki dostluğa daha büyük katkılarda bulunmaları arzusunu yazdı.

HBIS Semederevo Çelik Fabrikası’ndan 30 Sırp işçi, kısa süre önce Çin Cumhurbaşkanı Xi’ye bir mektup yazarak çelik fabrikası hakkında bilgi vermiş ve Xi’ye olan minnet duıygularını ifade etmişti.

Hibya Haber Ajansı