Gastronomi şehirlerinin başlarında yer alan Şanlıurfa’da son zamanlarda artan fiyatlar adeta vatandaşların damak tadını kaçırttı. Sofraya yönelik tüm malzemelerde yüzde 200 ve 300’lük artışlar nedeniyle Şanlıurfalılar Ramazan sofralarını pratik ve kolay şeylerle geçirmesine neden oldu.

Makarnayı sadece öğlen vakitlerinde küçük çocuklarına aperatif yemek olarak yaptıklarını dile getiren Urfalı vatandaşlar, bu yemeği artık iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasına koymak zorunda kaldıklarını söylediler.

Şanlıurfa’nın yemek kültürünün oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Pazar yerlerine adeta ateş düştüğünü sebze ve birçok sofra malzemesini artık gramla almaya başladıklarının altını çizdiler.

5 Kişilik bir çiğköftenin maliyeti 200 TL

Urfalıların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğköftenin sadece 5 kişilik maliyetinin 200 TL olduğuna dikkat çeken Vatandaşlar; “Şanlıurfa damak kültürünü tüm dünyaya ispatlamış ve çok geniş bir gastronomi yelpazesine sahip bir il. Başta çiğköfte olmak üzere kendine has birçok yemek çeşidi bulunan Urfa’da maalesef son zamanlarda yükselen fiyatlar nedeniyle mutfaklar adeta kan ağlamaya başladı.

5 kişilik bir çiğköftenin maliyeti oldukça yükseldi. Et fiyatlarının önüne geçilemiyor. Keza baharatlarda aynı şekilde et fiyatları ile yarış halinde, bunun yanı sıra birde yeşillik ve ekmeği de katacak olursak eğer bu fiyat birçok zaman 200 TL’yi bile aşmaya başlıyor.

İftar sofralarında bu defa en düşük maliyetli yemekler hangileri ise onu yapmaya başladık. Bir çorba ve yanında ekmeği az tüketilen makarna bile bizlere lüks haline geldi. Sebze ve meyveler adeta Pazar yerlerinde sergileniyor ve bizler bu sergiyi ziyaret ederek evlerimize dönmek zorunda kalıyoruz. Kısacası Yüksek fiyatlar Urfalıların damak tadını kaçırttı” şeklinde konuştular.

Haber: Bülent KARACA