Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte dünya genelinde bölgesel kuraklıklar etkisini göstermeye başladı. Ülkemizde bu yıl yaşanan kurak kış mevsimini ardından birçok ürün tarlada kurudu birçoğu ise olası can suyunun gelmesini bekliyor.

Bu ürünlerden bir tanesi de Dünya çapında adından söz ettiren Urfa Fıstığı oldu. Kurak geçen kış mevsiminin ardından bahçelerinde bakım yapmak isteyen Urfalı çiftçiler fıstık ağaçlarının birçoğunun kurumaya yüz tuttuğunu gözlemlediklerini kaydettiler.

Fıstık ağacının kış yağışlarından nasibini alarak yıl içerisinde verim arttırdığını belirten Çiftçiler; “Bu yıl ülkemiz için son derece kötü bir yıl oldu. Elbette ki Yüce Allah’ın dediği olur bizler buna inanan insanlarız fakat ağaçlarımızın birçoğunun kuruması ise bizleri üzmeye yetti.

Bu ağaçlar bizim aile bireylerimiz gibiler. Adeta çocuğumuz gibi bakıyoruz. Onların da bakıma ihtiyaçları var ve bizler her yıl bu bakımlarını aksatmadan yapmaya çalışıyoruz. Fakat ne yazık ki bu yıl kış mevsimi bizleri çok üzdü. Ağaçlarımıza can suyu yeterli miktarda gitmedi. Birçok ağacın kuruduğunu gördük. Bu şekilde devam etmesi halinde Şanlıurfa fıstığında verim ve rekoltenin düşmesinden korkuyoruz” şeklinde konuştular.