Zehir Tacirlerine Geçit Yok!

KAMİL BUCAK

17-06-2025 11:32

www.urfadabugun.com küşe yazarı KAMİL BUCAK yazdı Uyuşturucu...
Toplumun içini kemiren, gençlerimizi hayattan koparan, anaların gözyaşlarını dindirmeyen kara bir bela. Ne yazık ki yıllardır bu illetle mücadele ediyoruz. Ama artık bu mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Son üç haftada Türkiye'nin dört bir yanında yürütülen operasyonlar bize gösterdi ki; devlet, milletin evlatlarını bu zehirden korumak için gözünü kırpmadan savaş veriyor.

İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda 75 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 24 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 375 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bunlar öyle basit rakamlar değil. Bu rakamların arkasında kurtarılan binlerce hayat, sönmeden söndürülen hayaller ve belki de geri kazanılan nice gençlik var.

Bu dev operasyonlar sırasında tam 2 bin 311 zehir taciri yakalandı. Evet, tam 2 bin 311 kişi… Kim bilir kaç aileyi dağıtacaklardı, kaç çocuğa o pis tuzakları kuracaklardı. Ama şimdi adalet önünde hesap verecekler.

Bu operasyonlara 3 bin 335 ekip, 8 bin 340 personel, 37 hava aracı ve 53 narkotik dedektör köpeği katıldı. Ülkenin dört bir yanı – İstanbul’dan Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar – kuşatıldı adeta. Bu azim, bu kararlılık bizlere şunu gösteriyor:
Devlet gençlerini sahipsiz bırakmaz!

Şanlıurfalı bir gazeteci olarak, özellikle kendi memleketimde yapılan operasyonlara ayrıca dikkat kesiliyorum. Çünkü Şanlıurfa da bu tehdidin hedefi olmuş şehirlerden biri. Sınır kentiyiz, genç nüfusumuz yoğun. Bu gerçekler, mücadelede daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

Bu vesileyle buradan açık açık yazıyorum:
Uyuşturucu tacirleri, yalnızca birer suçlu değil; aynı zamanda birer vatana ihanet unsurudur! Gençliğimizi yok etmek, milletin yarınını hedef almak demektir. Bu yüzden bu mücadele, sadece polisiye bir mesele değil, bir vatan savunmasıdır.

Ama yalnızca emniyet güçlerine güvenerek bu savaşı kazanamayız. Herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Aileler, çocuklarını tanımalı… Öğretmenler, öğrencilerini gözlemlemeli… Mahalleler, birbirine sahip çıkmalı. En önemlisi de medya susmamalı!

İşte biz bu yüzden buradayız. Kalemimizle bu mücadelenin en ön safındayız. Uyuşturucuya, torbacıya, mafyaya, karanlığa geçit yok! Gençliğimizi zehirlemeye çalışanların her zaman karşısında olacağız.

Son olarak;
Bu operasyonları yürüten başta İl Emniyet Müdürlerimiz olmak üzere, kahraman polislerimizi, Cumhuriyet Başsavcılarımızı ve valilerimizi yürekten kutluyorum. Uyuşturucuyla mücadelede gösterdikleri bu kararlı duruş, bu milletin en büyük güvencesidir.

DİĞER YAZILARI Dünya Seyrediyor, Gazze Yanıyor 01-01-1970 03:00 Uyuşturucuya Geçit Yok! Urfa’nın Direnişi Büyüyor 01-01-1970 03:00 Terörsüz Bir Türkiye Mümkün mü? 01-01-1970 03:00 180 Yıllık Güven, Fedakârlık ve Gurur 01-01-1970 03:00 Biz Uyardık, Sonra “Keşke” Demeyin! 01-01-1970 03:00 Suriye’de Yeni Dönem: Çatışmalar ve Türkiye’nin Rolü 01-01-1970 03:00 Tarihi Bir Sürecin Eşiğinde miyiz? 01-01-1970 03:00 Yapay Zeka ile Siber Dolandırıcılık 01-01-1970 03:00