WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
GÜNCEL

İlaç fiyatlarına yüzde 23,5 artış yapıldı

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlaç fiyatlarına yüzde 23,5 artış yapıldı
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri, ekim ayında yüzde 23,5 artırılarak 21,6721 TL'ye yükseldi. Fiyat korumalı ürünlerde barem değerleri güncellenerek 74,72 TL, diğer ürünlerde ise barem değeri 39,05 TL oldu.

Hesaplanan beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri, 2025 yılı için de uygulanmaya devan edecek.

Geçici 7'nci madde kapsamında uygulanan 4 TL'ye kadar olan artışlar muaf tutulacak. Güncelleme sonrasında uygulanacak olan artışlar, TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine eklenecek.

Depocuya satış fiyatının; 328 TL'ye kadar olan kısmı için depocu karı yüzde 8, eczacı karı yüzde 28 olarak açıklandı. 328 ve 657 TL arasında kalan kısmı için depocu karı yüzde 6, eczacı karı yüzde 18 belirlendi. 657 TL üstünde kalan kısmı için depocu karı yüzde 3, eczacı karı yüzde 13 olarak kararlaştırıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```