WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
DÜNYA

BRICS, kalkınma bankası üyeliğinin genişlemesini destekliyor

Kazan, 24 Ekim (Hibya) - BRICS üyeleri, BRICS Zirvesi Kazan Bildirgesi'nde belirtildiği üzere, Yeni Kalkınma Bankası'nın (NBD) hissedarı olan ülke sayısının daha da artmasını ve birlik üyelerinden gelen başvuruların hızlandırılmasını destekliyor.

BRICS, kalkınma bankası üyeliğinin genişlemesini destekliyor
Paylaş:

Dün yayınlanan bildirgede, "NDB üyeliğinin daha da genişlemesini ve BRICS ülkelerinin başvurularının NDB Genel Stratejisi ve ilgili politikalar doğrultusunda hızlandırılmasını destekliyoruz" denildi.

BRICS ülkeleri ayrıca Yeni Kalkınma Bankası'nı (NDB) yeni bir tür çok taraflı kalkınma bankasına (MDB) ortaklaşa dönüştürmeyi kabul etti.

Bildirgede "Gelişmekte olan ülkelerden bilgi kaynaklarıyla sinerjiler oluşturmak, üye ülkelerin SDG'lere ulaşmada yardım etmesi ve EMDC'ler için birinci sınıf çok taraflı kalkınma kurumu olma hedefini yerine getirmek için verimliliğin ve etkinliğin daha da iyileştirilmesi de dahil olmak üzere kapasite oluşturma ve bilgi alışverişinin geliştirilmesini destekliyoruz. Yeni Kalkınma Bankası'nı 21. yüzyılda yeni bir MDB türüne ortaklaşa geliştirmeyi kabul ediyoruz,"

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et BRICS Kazan Bildirgesi yayınlandı

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```