İSTANBUL (AA) - Boyner Grup, "Buluşum" platformuyla sosyal girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik, fırsat eşitliği ve sosyal fayda yaratma odağıyla farklı projeler geliştirmeye odaklanan Boyner Grup, "Buluşum" platformu ile girişimcileri destekliyor. Girişimcilere, sunulan finansal kaynağın yanında mentorluk desteği ve Boyner Grup şirketlerinin iletişim ağından faydalanmaları imkanı da tanınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Buluşum Üst Yöneticisi (CEO) Cihan Alpay, amaçlarının "Benim bir buluşum var" diyen ya da girişimlerini geliştirmek isteyen sosyal girişimcilere cesaret vererek maddi destek sağlamak olduğunu aktardı.

Bugüne kadar 16 farklı sosyal girişime katkıda bulunduklarını bildiren Alpay, şunları kaydetti:

"Daha fazla sosyal girişime can suyu olmak için sosyal girişimleri platformumuza davet ediyoruz. Buluşum’un destek verdiği projeler; topluma fayda sağlama hedefi olması, hayata geçirilebilir, sürdürülebilir bir iş planı ve gelişim alanına sahip olması gibi kriterlere göre seçiliyor. Girişimcilik yolculuğunda yeni sosyal projelere destek vermek bize heyecan veriyor. Topluma fayda sağlayan, yaratıcı ve sürdürülebilir projeleri olan proje sahipleri yaptıkları iş planı, projelerinin detaylarını anlatan sunum ve görsel malzemeleriyle 'bulusum.biz' adresi üzerinden başvuruda bulunabilir. Buluşum ekibi, proje başvurularını inceleyip Buluşum Danışma Kurulu'na iletiyor. Danışma Kurulu projeleri inceliyor ve kriterlere uygun projeler maddi olarak destekleniyor, ayrıca mentorluk ve Boyner Grup şirketlerinin iletişim ağından faydalanmalarına da imkan tanınıyor."

Alpay, toplumsal sorunların çözümü için yaratıcı fikir veya girişimini geliştirmek isteyen genç sosyal girişimcileri platforma katılmaya davet etti.