Başsavcı Yardımcısı ve Ulusal Soruşturma Dairesi Başkanı Borislav Sarafov, “Başsavcı ve ailesi terör saldırısının hedefi oldu”

Sarafov, Başsavcı İvan Geşev’in konvoyuna yönelik suikast girişiminin meydana geldiği yerin yakınında basın mensuplarına konuştu ve “Bu gözdağı vermek değil, suikast meselesidir. Sadece şans eseri ölüm yaşanmadı” dedi.

Araçların yavaşladığı bir virajda yol kenarına yerleştirilen şarapnel bombası 3 metre çapında krater oluşturdu. Sarafov, “yaklaşık 3 kg TNT eşdeğeri kuvvetle meydana gelen patlama, Geşev'in bulunduğu zırhlı aracı sola kaydırdı ve ağaçlara çok sayıda şarapnel sapladı” açıklamasında bulundu

Başsavcı Yardımcısı ve Ulusal Soruşturma Dairesi Başkanı, “Faillere ulaşacağımızdan eminim. Devletin böyle olaylara izin vermesi mümkün değil. Bu devletçiliğe saldırıdır. Avrupalı ​​ortaklara Bulgaristan'ın kurumlarını koruyamayacağına dair bir sinyal gönderiyor. Başsavcı şu anda güvenli bir yerde” dedi.

1Mayıs’ta öğle saatlerinde, Sofya-Samokov yolunda keskin bir virajda Başsavcının bulunduğu konvoyda olay meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Patır Todorov, olayda yaralanan olmadığını bildirdi. Yarema geçidinde yol kapalı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre şiddetli yağmurda güçlü bir patlama duyuldu.

Ulusal soruşturma Dairesi: Başsavcı,Sina Suikast.

 

2 Mayıs tarihinde geçici hükümette Başbakan Gılıb Donev, İçişleri Bakanı İvan Demercev, servis ve Savcılık temsilcileriyle bir araya gelecek. Todorov, elde edilen bilgilerin özetlenmesinin ardından alınacak önlemlere karar verileceğini söyledi.

BNT’nin bildirdiği üzere, Türkiye’ye yolculuk edecek olan İvan Geşev, kıdemsiz savcılarla ilgili etkinliğe katılma kararı aldı ve yolda ilerleyen konvoyda bomba patladı

 

.Haber Halil uyğur