İSTANBUL (AA) - Fiberli, 2025’e kadar yüzde 70 ihracat hedefine bir adım daha yaklaşarak dijital dönüşümde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı ve kurumsal kaynak planlama (ERP) dönüşümü olan SAP S/4HANA projesini başlattı.

Fiberli açıklamasına göre, aydınlatma sektöründe 70’ten fazla ülkede mimari, cephe, endüstriyel, yol aydınlatma gibi birçok farklı alanda projeye imza atan şirket, büyümesini bir üst noktaya taşımak için ARETE Danışmanlık iş birliği ile SAP dönüşümüne başladı.

Uluslararası standartlarda müşteri memnuniyeti, üretim ve kalite çizgisini kendisine hedef belirleyen Fiberli bu bağlamda SAPHorizon adını verdiği dönüşüm ile tüm birimlerini hizalayarak operasyonel mükemmellik ve müşteri memnuniyetini hedefliyor.

Nisan 2024’te tamamlanarak canlıya alınması planlanan projede, mali ve maliyet muhasebesi, duran varlık yönetimi, nakit yönetimi, satış ve dağıtım, üretim planlama, malzeme ve depo yönetimi, kalite yönetimi, insan kaynakları yönetimi modülleri kullanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiberli Genel Müdürü Haluk Selvi, hedeflerinin tüm paydaşların beklentilerini maksimum düzeyde karşılamak olduğunu ifade etti.

Selvi, "Takip ettiğimiz yüzlerce performans metriğini süreçlerimizle hizalamak ve uluslararası bağlamda standartlaştırmak için SAP dönüşümünü bir fırsat olarak görüyoruz. Bu sayede, tam müşteri memnuniyeti elde ederek global aydınlatma sektöründe büyük bir adım attığımıza inanıyoruz." açıklamasını yaptı.