WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Avşar: Belediyelere haciz koymak, mali kayyum atamaktır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kayyum uygulamalarını ve belediye hesaplarına ihtiyat amaçlı yapıldığı söylenen hacizleri Meclis gündemine taşıdı.

Avşar: Belediyelere haciz koymak, mali kayyum atamaktır
Paylaş:

İktidarın, kayyum uygulamalarına ve belediyelere haciz işlemlerine tepki gösteren Avşar, kayyum uygulamalarına ve belediye hesaplarına “ihtiyat amaçlı” yapıldığı söylenen hacizlere ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi.

Avşar, toplantıda, kanunun belediyelere vatandaşın temiz suya ve havaya erişiminden güvenliğine, barınmasından ulaşıma, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar birçok temel hizmeti yapma sorumluluğu yüklediğini; ancak iktidarın demokrasiyi, halk egemenliğini ve sandığı yok sayan ‘kayyum ve haciz’ gibi uygulamalarıyla buna zarar verdiğini kaydetti.

Avşar, DEVA Partisi olarak kendilerinin de içinde bulundukları 10 partinin bu buna son vermek üzere bir kanun teklifi verdiklerini belirtti. Bakanlığın ‘silkeleyin bu belediyeleri’ talimatıyla hukuksuz uygulamalara başladığını, siyasi ve idari olarak kayyum atanamayan yerlere hacizle ‘mali kayyum’ atanmak istendiğini ifade eden Avşar, “Hukuk yerine talimatla çalışanlar iyi bilsin ki; bu ülke koca bir kışla veya bir askeri nizamiye değildir” diye konuştu.

Belediyelere kayyum ve haciz işlemlerini eleştiren Avşar, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda belediyelerin görev ve sorumluluklarının çok açık ve net bir şekilde ortaya koyulduğunu belirtti. Avşar, “Belediyeler vatandaşın temiz suya ve havaya erişimini, güvenliğini, çevre temizliğini, barınmasını, ulaşımını, altyapısını ve sosyal hizmetleri gibi birçok temel hizmeti yapma sorumluluğundadır” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Gersan'a sipariş

Akışın sonuna geldiniz.