WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Filistin Başbakanı Mustafa: Hükümet halka hizmet etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır

Ramallah, 9 Ocak (Hibya)- Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa, hükümetin, halka hizmet etmek ve onların her yerdeki direncini güçlendirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağını açıkladı.

Filistin Başbakanı Mustafa: Hükümet halka hizmet etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır
Paylaş:

Filistin Başbakanlık Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa, Çarşamba günü yapılan haftalık kabine toplantısında, hükümetin, halka hizmet etmek ve onların her yerdeki direncini güçlendirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağını vurguladı.

İsrail işgalinin Gazze'ye yönelik saldırılarının 460. gününe ulaşmış olmasına, bunun sonucunda yerinden edilme ve yiyecek ile ilaç sıkıntılarının şiddetlenmesine dikkat çeken Mustafa, hükümetin, bazı organizasyonlar ve tüccarların insani yardımları istismar etme ve bu yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine adil bir şekilde dağıtmama konusundaki güvenilir raporları dikkatle izlediğini aktardı.

Gazze'deki halka yardım etmek için çaba gösteren tüm insani yardım kuruluşlarının çabalarını takdir eden Mustafa, “Filistinli Mülteciler için Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA)'nın uluslararası görev ve yasal sorumluluğunun, Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamada merkezi ve vazgeçilmez bir rol oynadığını yeniden teyit etmek çok önemlidir.  Hiçbir ülke, UNRWA'nın görevini zayıflatma hakkına sahip değildir; aksine, mülteci meselesi uluslararası hukuk ve ilgili BM kararları doğrultusunda çözülene kadar ajansın misyonunu desteklemeye yönelik çabalar odaklanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Mustafa, hükümetin finansal durumu iyileştirmek için çeşitli seviyelerde çalışmalar yürüttüğünü ve Maliye Bakanlığı, elektrik dağıtım şirketleri ve yerel yönetimler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesini hızlandırarak net borçlanma sorununu ele alma çabalarını sürdürdüğünü aktardı.

İsrail'in Filistinli muafiyet gelirlerinden yaptığı kesintilerin geçen yılda yüzde 65'e ulaştığını ve bu yıl yüzde 70 civarına yükseldiğini vurgulayan Başbakan Mustafa, “Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başlamasından bu yana yerel gelirlerde yüzde 65'lik bir azalma yaşanmış olmasına rağmen, Başkan Mahmud Abbas'ın direktifleri doğrultusunda, Hükümet tüm olası mali kaynakları seferber etmeye devam etmektedir.”  ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, toplanan kabinenin; İsrail işgal makamlarına ait resmi hesapların, Filistin ve Arap topraklarını içeren haritalar ve Batı Şeria'nın ilhakını ve Gazze Şeridi'nde yerleşimlerin kurulmasını savunan ırkçı açıklamalarını kınadığı, bu tür eylemlerin, tüm uluslararası meşruiyet kararlarına ve uluslararası hukuka açık bir ihlal teşkil ettiğine dikkat çekildiği aktarıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Hak kullanım işlemleri

Akışın sonuna geldiniz.