WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Diyarbakır’da Rojava için oturma eylemi

Diyarbakır, 28 Ocak (Hibya) – Diyarbakır’da Demokratik Emek ve Mücadele Partisi milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, Rojava'da sivil halka yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da Rojava için oturma eylemi
Paylaş:

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda Rojava'da sivil halka yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek amacıyla düzenlenen oturma eyleminde ellerinde "Rojava Halkı Yalnız Değildir" ve "Barış İçin Adalet" yazılı dövizler taşıyan grup, barış çağrısında bulundu.

Eyleme katılan milletvekilleri konuşmalarında, sivillere yönelik saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek, uluslararası kamuoyuna bu saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Eylem boyunca "Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi" sloganları atıldı. Protestoya destek veren STK temsilcileri ise Rojava’da yaşanan insani dramın kabul edilemez olduğunu dile getirerek, dayanışma mesajları verdi.

Yaklaşık iki saat süren oturma eyleminde organizatörler, barış ve adalet mücadelesinin süreceğini vurgulayarak kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.