WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Eş Başkan Bucak'tan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Zeydan’a verilen cezaya tepki

Diyarbakır, 11 Şubat (Hibya) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a yargılandığı davada ceza verilmesine tepki göstererek, “Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal’e ve onların şahsında Van yönetimine ve 14 belediyesini büyük bir zaferle alan Van halkına bir kumpastır, bunu kınıyoruz” dedi.

Eş Başkan Bucak'tan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Zeydan’a verilen cezaya tepki
Paylaş:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, şubat ayı olağan toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak başkanlığında Meclis Salonu’nda yapılan oturuma, meclis üyeleri katıldı.

Eş Başkan Bucak, Zürih temaslarını aktardıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a yargılandığı davada 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

“Bu gelişmeler hepimizi son derece rahatsız ediyor ve üzüyor” diyen Eş Başkan Bucak, şöyle konuştu:

“Bir yandan barış ve demokratikleşmeyi inşa etmenin adımı atılırken, ülkenin tamamı için bir umut ve barışa dair bir şey doğarken, öte yandan Siirt örneğinde yaşadığımız gibi mevcut dosyaların hızlandırıldığını görüyoruz. Abdullah başkan bugün ceza aldığı dosyadan 2 yıl fazla yatmış bir seçilmiş, hakikaten bu gayri hukuki anlaşılmaz bir operasyon, bir siyasi aklın devrede olduğu bir süreci bize anlatıyor. Buradan Eş Başkanlar Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal’e ve onun şahsında Van yönetimine ve 14 belediyesini büyük bir zaferle alan Van halkına bir kumpastır, bunu kınıyoruz. Demokrasilerde barış ve özgürlüklerin konuşulabileceği yerlerde kayyım uygulamalarının miadı dolmuştur, yetkililerinin bunu iyi bilmesi gerekir. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir."

Kayyım uygulamalarının halklara hiçbir faydasının olmadığını, bu durumu 8 yıl boyunca deneyimlediklerini ifade eden Bucak, “Şu anda da konuşabilecek bir barış ortamının, demokrasi ortamının ve halkların kardeşlik ortamının bozulması için yapılmış hamlelerdir. Kınıyoruz elbette ki eş başkanlarımız Van’ın iradesidir; Van halkı ile birlikte direneceklerdir ve kayyım uygulamasına müsaade etmeyeceklerdir” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ege Denizi’nde deprem

Akışın sonuna geldiniz.