Olay Ankara’nın Elmadağ ilçesi Tatlıca Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikası  üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte fabrikadan dumanlar yükselmeye başladı.

Patlamanın ardından fabrikaya çok sayıda İtfaiye, Ambulans, Polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Fabrikanın Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösterdiği öğrenildi. Patlamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada meydana gelen patlamada 5 işçinin şehit olduğu aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir.  Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."


Patlama dolayısı ile çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Fabrikada çalışmalar devam ediyor. Patlamanın neyden kaynaklandığını  bulmak için olayla ilgili soruçtıurma sürürüyor