ANKARA (AA) - Rosatom'un Rusya'nın Stavropol Bölgesi'nde inşa ettiği Kuzminskaya Rüzgar Çiftliği, ulusal şebekeye elektrik vermeye başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurulu gücü 160 megavat olan rüzgar çiftliği 64 türbinden oluşuyor. Santral ekipmanlarının yüzde 68'i ülke içinden tedarik ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom rüzgar enerjisi bölümü NovaWind Üst Yöneticisi (CEO) Grigoriy Nazarov, söz konusu çiftliğin Rusya'nın güneyindeki sekizinci ve Stravropol Bölgesi'ndeki altıncı rüzgar çiftliği olduğunu belirterek, "Yaptırımlara rağmen inşaatı askıya almadık. Kuzminskaya, ulusal elektrik şebekesine şimdiye dek 100 megavat elektrik verdi. İşletmeden çekilen teknolojiyi Rus know-how'ı ile değiştirerek ve üretim tesislerimize gerekli parça ve bileşenleri tedarik ederek tedarik zincirlerimizi kısa sürede yeniden düzenlemeyi başardık. Kuzminskaya, rüzgar enerjisi sektörünün teknolojik egemenliğini güçlendiren yeni tedarik zinciri ile inşa edilen ilk rüzgar santralimizdir." ifadelerini kullandı.

Rosatom'un bugüne kadar devreye aldığı rüzgar santrallerinin toplam kapasitesi 880 megavata ulaştı. Şirket, 2027'ye kadar toplam 1,7 gigavatlık rüzgar çiftliklerini faaliyete geçirmeyi hedefliyor.