WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Çin’den Myanmar’a yardımlar sürüyor

Çin hükümeti ve toplumunun Myanmar’a gönderdiği yardımlar afet bölgelerine ulaşmaya devam ediyor.

Çin’den Myanmar’a yardımlar sürüyor
Paylaş:

Çin hükümeti ve toplumunun Myanmar’a gönderdiği yardımlar afet bölgelerine ulaşmaya devam ediyor.

Çin Kızılhaç Derneği’nden sağlanan yardım malzemelerinin ilk grubu bugün Myanmar’daki afet bölgesine ulaştı. Myanmar sınırındaki Yunnan eyaletinden sağlanan ayni yardımların 4. grubu bugün yola çıktı. Çin hükümetinin sağladığı yardım malzemelerinin 2. grubunun ise yarın Myanmar’a gönderileceği bildirildi.

Çin Kızılhaç Derneği’nin gönderdiği yardım malzemeleri bugün depremden en çok etkilenen Mandalay şehrine ulaştı. İçinde çadır, pike, katlanır yatak ve 2 bin ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak 4 bin 900 yardım paketinin bulunduğu malzemeler Myanmar Kızılhaç Derneği aracılığıyla afetzedelere dağıtılacak. Çin Kızılhaç Derneği depremin ardından Myanmar’a 1,5 milyon yuan nakdi yardım sağlamıştı.

Yunnan eyaletinden sağlanan ayni yardımların 4. grubu, bugün eyaletin merkezi Kunming kentinden yola çıktı. Yaklaşık 20 ton ağırlığında ve 1,7 milyon yuan değerindeki malzemeler arasında ilaçlar ve salgını önleyecek malzemeler ile çadır, battaniye ve giysi gibi eşyalar bulunuyor. Yunnan eyaleti daha önce Myanmar’a 6,1 milyon yuan değerinde yardım malzemesi göndermişti.

Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’ndan edinilen bilgiye göre, 800 çadır, 2 bin battaniye, 3 bin kutu bisküvi ve 2 bin kutu maden suyundan oluşan Çin hükümetinin sağladığı yardım malzemelerinin ikinci grubu, yarın sabah Myanmar’a gönderilecek.

Çin hükümetinin gönderdiği yardım malzemelerinin ilk grubu 31 Mart’ta Myanmar’a teslim edilmişti.

Şu an, 500’den fazla kişiden oluşan 30 Çinli kurtarma ekibi, afet bölgelerinde yürütülen arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Çin, Myanmar’a en fazla kurtarma ekibi ve personeli gönderen ülke oldu. Bugün itibarıyla, Çinli kurtarma ekiplerinin çabalarıyla toplam sekiz kişi kurtarıldı.

Myanmar Devlet İdare Konseyi’nden açıklanan son verilere göre, depremde 2886 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 639 kişi de yaralandı. Kayıp 373 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.