Haliliye Belediyesi bünyesinde yer alan Milletevlerindeki kurslar ile kadınlar bir yandan meslek öğrenirken, kurslara katılım sağlayan annelerin çocukları ise hizmet veren kreş ile hem öğreniyor hem de yaşıtlarıyla eğleniyor. 

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Başkan Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın Destek Merkezleri ve Milletevlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış, kuaför, okuma yazma ve Kur-an’ı Kerim kurslarına katılan kadınlar, uzman eğitmenlerden teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin bulunduğu Milletevlerinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocuklar da yaşıtlarıyla hem eğleniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor. 

Öte yandan, Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde hizmete sunulan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.