WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Dicle Üniversitesi'nden ″Bıçak Parası″ iddialarına yanıt

Diyarbakır, 14 Nisan (Hibya) - Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan “bıçak parası” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Dicle Üniversitesi'nden ″Bıçak Parası″ iddialarına yanıt
Paylaş:

Açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli bir öğretim üyesinin hasta yakınından usulsüz şekilde ödeme talep ettiği yönündeki iddiaların kamuoyunun gündemine gelmesi üzerine harekete geçildiği bildirildi.

Üniversite, etik değerlere ve kamu hizmeti sorumluluğuna aykırı olduğu vurgulanan iddialar nedeniyle ivedilikle idari soruşturma başlattıklarını, söz konusu öğretim üyesinin ise görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ayrıca, olayla ilgili adli sürecin de başladığını belirterek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın dikkatle takip edildiğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dicle Üniversitesi olarak, sağlık hizmeti sunulan bir kurumda hiçbir şekilde etik dışı davranışlara, hasta haklarının ihlaline ya da kamu güvenini zedeleyici uygulamalara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla bildiririz. Üniversite yönetimi olarak, sürecin hem idari hem adli boyutunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve benzer durumlara karşı sıfır tolerans politikamızın devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Meteoroloji'den zirai don uyarısı

Akışın sonuna geldiniz.