WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Türk: Bugün, her 10 kişiden 1’i açlıkla karşı karşıya

New York, 12 Mayıs (Hibya) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, bugün her 10 kişiden 1’inin açlıkla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Türk: Bugün, her 10 kişiden 1’i açlıkla karşı karşıya
Paylaş:

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, bugün her 10 kişiden 1’inin açlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Türk, yaptığı açıklamada "2050 yılına kadar, iklim değişikliği 80 milyon insanı daha açlığa sürükleyebilir.Bu, yiyecek kıtlığından değil; gıdayı erişilemez, karşılanamaz ve sürdürülemez kılan sistemlerden kaynaklanıyor.Eşitlik, sürdürülebilirlik ve insan hakları temelli gıda ve arazi kullanımı sistemlerine ihtiyacımız var." sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.