WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

Betül Tarıman, Nilüfer’de okurlarıyla buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Şairin Şiir Evreni” söyleşisinin konuğu olan şair ve yazar Betül Tarıman, edebiyat serüvenini, ilham kaynaklarını ve yazma tutkusunu katılımcılarla paylaştı.

Betül Tarıman, Nilüfer’de okurlarıyla buluştu
Paylaş:

Nazım Hikmet Kültürevi Balaban Salonu’nda, Elif Burcu Özkan moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Tarıman, hayatından ve şiirle kurduğu bağdan söz etti.

Tarıman, edebiyata yönelişini ve yazma serüvenini şu sözlerle anlattı: 

“Memur bir ailenin çocuğuyum. Kastamonu’da Rıfat Ilgaz Ödül Töreni’nin düzenlenmesine öncülük ettik. Yaşanan olaylar beni yazmaya yöneltti. Bazen bu yazılar çocuk masalına, bazen bir öyküye dönüşüyor. Yazarken bir kısıtlamaya girmiyorum. Karakterleri olduğu gibi yansıtmaya çalışıyorum. Yazdıklarımın arkasındayım.”

Yazma sürecinde doğa ve tarihten beslendiğini belirten Tarıman, Akdeniz’in antik dokusunun kendisine ilham verdiğini söyledi. Antik Roma dönemine de ilgi duyduğunu ifade eden Tarıman, şiirin hayatın içinde yazıldığını vurguladı.

Yazdığı karakterlerin gerçek yaşamdan izler taşıdığını söyleyen Tarıman, sık seyahat etmenin hayal gücüne büyük katkı sağladığını vurguladı.

Söyleşinin sonunda, Betül Tarıman “Bir Rüya İçin Gerekli Şeyler” kitabını okuyucuları için imzaladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et MASKİ'den DSİ'ye ziyaret

Akışın sonuna geldiniz.