TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişimini bu milletin iman dolu yüreğiyle bertaraf ettiğini, devletin dün olduğu gibi bugün ve yarın da darbenin arkasındaki FETÖ ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Milletvekili Yazmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Şanlıurfalı hemşehrilerinin teveccühü ile çatısı altında bulunduğu TBMM’nin, darbe günü teröristlerin hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. 

 

Cumhurbaşkanımızın çağrısı engelledi 

Bu hain girişimin bertaraf edilmesinde Gazi Meclis’in ve onun kıymetli üyelerinin rolü olduğuna dikkat çeken Yazmacı, o gece Türkiye’ye en büyük ihaneti yapanların, milletin kararlılığını, birliğini, beraberliğini, cesaretini çok net gördüğünü vurguladı.

Yazmacı, tanka, tüfeğe, uçağa karşı, koca yürekleri ve vatan sevgilerinden başka hiçbir şeyi olmayan milletin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon ekranlarından yaptığı çağrı sonucu meydanları boş bırakmayarak Fethullahçı Terör Örgütünün alçak girişiminin başarıya ulaşmasını engellediğini anımsattı.

 

Milletin gücü, tankın, tüfeğin, uçağın gücünü yenmiştir

Milletin yüreğindeki vatan sevgisi bütün dünyanın kıyamete kadar unutulmayacağını anlatan Yazmacı, şunları kaydetti:

“O gece, milletin gücü, tankın, tüfeğin, uçağın gücünü yenmiştir. En büyük güç, milletimizin iman dolu yüreğidir. Hainlere karşı verdiği mücadele ile Türk halkı, dünya demokrasi tarihine geçecek büyük bir destan yazmıştır.

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk halkı, Meclisine, hükümetine, iradesine, Anayasasına ve demokrasisine ölümüne sahip çıkmıştır. Gözü dönmüş hainlerin hedefindeki Gazi Meclisimizdeki milletvekillerimiz de o süreçte halka en büyük güç olmuştur. 

 

Sayın Bozdağ’ın sözleri hala kulaklarımızda 

Eski Adalet Bakanımız, Şanlıurfa Milletvekilimiz, yol ve dava arkadaşımız Sayın Bekir Bozdağ’ın “Bizim burada yapacağımız şey burada ölmektir”, “Bomba atsanız buradayız, ne yaparsanız yapın buradayız” sözleri hala kulaklarımızda, hafızalarımızda yer almaktadır. Hain saldırıya karşı canlarını vatan için, millet için siper etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Yazmacı, devletin tüm birimleriyle hain terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da darbenin arkasındaki FETÖ ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.