WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

TBMM Başkanı Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Ankara, 28 Mayıs (Hibya) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi
Paylaş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın açıklamasında bulunan TBMM Başkanı Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli’nin Terörsüz Türkiye sürecinin başlamasında tarihi katkısı ve öncülüğü vardır. Bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğine dair fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle İmralı’nın açıklaması arkasından terör örgütünün de bu açıklamaya uyacağını ilan etmesi, silah bırakmayı kabul etmesiyle birlikte Türkiye’de yeni bir süreç başlamıştır. Bu sürecin açık bir şekilde milletimizin gözü önünde ve tamamiyle planlanan bir şekilde sonuca ulaşabilmesi için bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne görev düşmektedir.

TBMM’de bütün siyasi partilerin temsil edildiği bir komisyon oluşturularak sürecin takibi, kontrolü ve sürece öncülük edilmesi gerecek. Bu süreçle ilgili fikirlerimizi karşılıklı olarak ifade ettik. Ben ümit ediyorum ki önümüzdeki sürecinde TBMM’nin de bu tarihi sorumluluğu yerine getirerek en güzel şekilde sonuçlandırmasına vesile olsun. Milletimiz için hem dünya siyasetinin bu kadar büyük değişimler yaşadığı bir dönemde hem bölge siyasetinin baştan aşağı yenilendiği bir dönemde Türkiye’nin önüne tarihi bir fırsat geçmiştir. Bu fırsat siyaset üstü bir sorumluluk gerektirmektedir.

Burada herhangi bir siyasi partinin, herhangi bir siyasi kanadın tek başına gerçekleştirebileceği bir siyasi süreç değildir. Bu bir al ver meselesi de değildir. Gönüllü bir şekilde birlik, beraberlik, kardeşlik sürecinin tesis edilmesidir. Bunun için ümit ediyorum ki herkes elini taşın altına koyarak üzerin düşen sorumlulukları yerine getirir. TBMM’nin kontrolünde, onun müzakere ortamında bu konu tamamiyle gerçekleşmiş olur.

Türkiye, yüzyıllık Cumhuriyet tarihinin neredeyse yarısında meşgul olduğu hem binlerce insanın hayattan koparılmasına neden olan hem de iki trilyon dolara yakın büyük bir mali kayba neden olan bu terör belasını artık tarihin çöplüğüne atacaktır. Burada sorumluluk TBMM’dedir. Siyasi partilerimizin hepsini bu siyasi sorumluluğa ortak olmaya davet ediyorum."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Babacan, Yeni Yol grubunda konuştu

Akışın sonuna geldiniz.