WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İspanya, İsrail'in SPIKE LR2 füzeleri üretme lisansı iptal etti

Madrid, 4 Haziran (Hibya) - İspanya Savunma Bakanlığı, İsrailli şirket Rafael Advanced Defense Systems'a İspanya'da SPIKE LR2 tanksavar füzeleri üretmesi için verilen lisansları iptal ederek, Hükümetin İsrail'e olan teknolojik bağımlılığını azaltma stratejisinde önemli bir adım attı.

İspanya, İsrail'in SPIKE LR2 füzeleri üretme lisansı iptal etti
Paylaş:

Karar, Gazze'ye yönelik mevcut İsrail saldırısını tetikleyen Hamas saldırısından sadece dört gün önce, 3 Ekim 2023'te imzalanan ve 285 milyon avro değerinde 168 beşinci nesil füze sisteminin satın alınmasını öngören bir sözleşmeyi doğrudan etkiliyor.

Bakanlık kaynaklarına göre, sözleşme, Yürütmenin savunma konularında daha fazla stratejik özerkliğe doğru ilerleme arzusu doğrultusunda, İsrail kökenli olmayan alternatif tedarikçiler bulmak için yeniden yönlendirilecek.

7 Ekim 2023'te İsrail ile silah ticaretinin askıya alınmasının ardından ve İsrail devletiyle askeri bağları koparmak için artan toplumsal ve politik baskılar ortasında, Bakanlık SPIKE sisteminin yerel üretimini askıya almayı ve devam eden programı yeniden tasarlamayı seçti. 

Savunma Bakanı Amparo Valcarce, İspanya'nın İsrail'den "teknolojik olarak kopmak" için çalıştığını belirterek bu stratejik çizgiyi önceden tahmin etmişti. Hatta hala bir miktar bağımlılığın olduğu programlarda bile, İsrail'in siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlardaki rolü nedeniyle tam bir ambargoya ulaşmanın zor olduğunu kabul etmesine rağmen, "sıfır" bağımlılığa ulaşmak için planların halihazırda yapıldığını da ileri sürdü.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.