Karaköprü Belediyesinin gençlerin istihdamı ve üretimin artması için Organize Sanayi Bölgesinde inşa ettiği fabrikanın kiralama protokolü gerçekleştirildi. 'Çalışan ve Üreten Gençler' programı kapsamında Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliği ile inşa edilen fabrikada protokol gereği kiralama yapan firma 225 gencin istihdamını sağlayacak.

 

 

 

Protokol imza törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak ve kiralama yapan firma temsilcisi katıldı.

 

 

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, fabrikanın Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dilerken, " Yeni istihdam alanları oluşturacak protokol için bir aradayız. Yaklaşık 4.75 Milyon TL destek tutarı ile toplamda 6 Milyon TL’ye tamamlanan proje kapsamında inşa edilen fabrikamızı 225 istihdam şartıyla firmamıza kiralıyoruz.

 

 

 

Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli'ye bu konuda çalışmaları, istihdam ve üretime katkıları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise Şanlıurfa'daki gençlere istihdam sağlayacak ve üretime katkı sunacak olan fabrikayı kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Çalışan ve Üreten Gençler programı kapsamında Şanlıurfa Valiliğimiz öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile inşa ettiğimiz fabrikamızı 225 kardeşimizin istihdamı şartıyla firmamıza kiralayıp protokolünü imzaladık.

 

 

 

Sayın Valimize bu konuda yaptıkları çalışmalar ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.

 

 

 

Fabrikamızın Şanlıurfa'mıza, kiralamayı yapan işletmeci firmaya ve fabrikada istihdam edilecek kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Karaköprü Belediyesinin istihdam için Şanlıurfa'ya kazandırdığı fabrika kiralayan firmanın hazırlıklarını tamamlanmasının ardından üretime başlayacak.