WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Tayland ve Kamboçya çatışmalara devam ediyor

Stockholm, 27 Temmuz (Hibya) - Kamboçya ve Tayland, Pazar günü, ABD Başkanı Donald Trump'ın iki Güneydoğu Asya ülkesinin ateşkes görüşmeleri konusunda anlaştıklarını açıklamasının ve devam eden çatışmaların Washington ile ticaret anlaşmalarını tehlikeye atacağı tehdidinde bulunmasının ardından, tartışmalı sınırlarında dördüncü gün de çatışmaya girdi.

Tayland ve Kamboçya çatışmalara devam ediyor
Paylaş:

Tayland ve Kamboçyalı yetkililere göre, Birleşmiş Milletler, ABD ve Çin'in çatışmaların durdurulması yönündeki çağrılarına rağmen devam eden çatışmalarda Perşembe gününden bu yana en az 32 kişi hayatını kaybetti ve 200 binden fazla kişi yerinden edildi.

Her iki taraf da, son sınır çatışmasını başlatmakla diğerini suçladı ve devam eden çatışmalardan birbirlerini sorumlu tuttu.

Trump'ın açıklamasından birkaç saat sonra, Tayland hükümeti Pazar günü askeri operasyonları durdurmaya "hazır olmadığını" söyledi ve Kamboçya'yı Surin eyaletinde, sınırda ve diğer birçok bölgede sivillere ağır topçu ateşi açmaya devam etmekle suçladı.

Trump, Tayland ve Kamboçya liderlerini, ölümcül sınır çatışması devam ederse her iki ülkeyle de ticaret anlaşması yapmayacağı konusunda uyardığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.