WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Giresun'da fındık hasat takvimi belirlendi

Giresun, 1 Ağustos (Hibya) - Giresun Valiliği, 2025 yılı mahsulü fındık hasat ve ihraç tarihlerini açıkladı.

Giresun'da fındık hasat takvimi belirlendi
Paylaş:

Giresun Valiliği, 2025 yılı fındık hasat ve ihraç tarihlerinin, Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü başkanlığında toplanan komisyon tarafından belirlendiğini duyurdu.

Karara göre, hasat tarihleri rakıma göre üç farklı kategoride tespit edildi. Kesim, Toplama ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu’nun toplantı sonucunda aldığı kararlar şu şekilde:

"Sahil kesimi (0-250 metre arası rakım): Fındık hasadına 3 Ağustos 2025 tarihinde başlanacak. Orta kesim (251-500 metre arası rakım): Fındık hasadına 9 Ağustos 2025 tarihinde başlanacak. Yüksek kesim (500 metre ve üzeri rakım): Fındık hasadına 15 Ağustos 2025 tarihinde başlanacak."

Fındık ihracatına ise her bir kesim bölgesi için belirlenen hasat başlangıç tarihinden yedi gün sonra izin verileceği kararlaştırıldı.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```