WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Dar, Hindistan'ın İndus Suları Anlaşması'nı askıya almasına ilişkin değerlendirme yaptı

İslamabad, 19 Ağustos (Hibya)- Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senatör Muhammed İshak Dar, Hindistan'ın İndus Suları Anlaşması'nı tek taraflı askıya alması hakkında değerlendirme yaptı.

Dar, Hindistan'ın İndus Suları Anlaşması'nı askıya almasına ilişkin değerlendirme yaptı
Paylaş:

Pakistan Dışişleri Bakanlığından konuya dair yapılan açıklamada "Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dar, Hindistan'ın İndus Suları Anlaşması'nı tek taraflı olarak askıya alma yönündeki hukuka aykırı girişimine ilişkin İngiliz-Pakistan Avukatlar Forumu'na hitap etti." ifadeleri kullanıldı. 

Bu eylemin hem kırmızı çizgiyi oluşturduğu hem de Pakistan'ın 240 milyon vatandaşı için varoluşsal bir tehdit oluşturuyor olduğu kaydedilen açıklamada şunlar aktarıldı:

"Başbakan Yardımcısı/Dışişleri Bakanı konuşmasında, Pakistan'ın tatlı su kaynaklarının yüzde 80'ini yöneten ve 240 milyon insanın hayatını idame ettiren 1960 Dünya Bankası arabuluculuğundaki anlaşmanın tek taraflı olarak askıya alınamayacağını veya askıya alınamayacağını vurguladı. Anlaşmanın Pakistan'ın su güvenliği ve ekolojik istikrarı açısından kritik önemini vurguladı."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.