WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Marbaş Menkul Değerler’den kart harcamaları analizi

İstanbul, 21 Ağustos (Hibya) – Marbaş Menkul Değerler, 15 Ağustos haftasında kart harcamalarına bakıldığında dezenflasyonist sürecin etkilerinin net bir şekilde görüldüğünü, geçen haftaya göre yatay seyir izlendiğini bildirdi.

Marbaş Menkul Değerler’den kart harcamaları analizi
Paylaş:

Marbaş Menkul Değerler’in raporunda 15 Ağustos haftasında kart harcamalarına bakıldığında dezenflasyonist sürecin etkilerinin net bir şekilde görüldüğü, geçen haftaya göre yatay seyir izlendiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Akaryakıt harcamalarında artış hızının yavaşladığını fakat zam etkisinin hala sürdüğünü görmekteyiz. Gıda tarafında yıl boyu güçlü seyir yerini düşüş eğilimine bıraktığını izlemekteyiz

Eğitim grubunda dönemsellik etkisiyle toparlanma görmekteyiz. Elektrik ve elektronik toparlanmanın 2 haftadır durakladığını izlemekteyiz.

Giyim ve aksesuar hem kart harcamaları hem de pmı verilerinde zayıf seyrini sürdüren grupta yaz etkisinin zayıf geçtiğini izlemeye devam etmekteyiz. Havayolları üçlü yaz sezonu etkisinin devamını görürken haftalık olarak artış eğilimi olan tek sektör olduğunu görmekteyiz.

Konaklama ve oteller güçlü yaz sezonu etkisinin devamını görsek de yükseliş hızının yavaşladığını izlemekteyiz. Market ve AVM tarafında güçlü seyrin sürdüğünü görsek de yükseliş hızının enflasyona paralel yavaşladığını ve hafif geri geldiğini görmekteyiz.

Mobilya ve dekorasyon dönemselliğin pozitif etkisinden arındırıldığını ve ortalamaların altına geldiğini görmekteyiz. Sağlık yıl boyu pozitiflikte ilerlese de yaz etkisiyle dalgalı bir seyir izlemekteyiz. Seyahat ve taşımacılık; güçlü yaz sezonu etkisinin devamını görsek de yükseliş hızının yavaşladığını izlemekteyiz.

Sigorta nezdinde birikmiş talebin ardından normalleşmeyle yeniden ortalamaların altında dalgalı bir seyir izlemekteyiz. Telekomünikasyon ay sonu-ay başı hareketliliği ile dalgalanma sürmektedir. Yapı nezdinde birikmiş talebin ardından normalleşmeyle yeniden ortalamaların altında dalgalı bir seyir izlemekteyiz.

Yemek tarafında güçlü seyir sürerken yükseliş hızı yavaşladı fakat en diri sektörlerden birisi olmaya devam ediyor BES zayıf ve dalgalı seyrin sürdüğünü görmekteyiz. E-ticaret dezenflasyonist sürecin etkilerini net bir şekilde görmekteyiz, geçtiğimiz haftaya göre yatay seyir izlemekteyiz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.