Demokrat parti kalkınma demektir, bereket demektir, ümran demektir, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak demektir.
Demokrat parti, Aziz milletimize demokratik rejimin bütün nimetlerini sunacak; bunu dengeli, istikrarlı ve hızlı kalkınmanın meyveleri ile birleştirecektir.
Demokratik rejimin temel direği, orta gelirli vatandaşlarımızdır.
Uygulanan acımasız ve yanlış ekonomik politikalar, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı büyük sıkıntılara sokmuştur.
Demokrat parti, Adalet partisi ve Doğru Yol partisi iktidarında yıllarca yüksek maaş, az vergi ve düşük enflasyon ile meydana getirdiğimiz orta direk ne yazık ki 23 yıldır uygulanan yanlış ekonomik politikalar, düşük ücret zamları ve yüksek enflasyon ile derin yoksulluğa sürüklenmiştir.
Orta gelirli vatandaşlarımız geçim derdine düşmüş, dar gelirli vatandaşlarımız ise, mutlak yoksulluk çizgisine gelmişlerdir.
Her iki kesimdede, çaresizlik ve umutsuzluk yaygınlaşmıştır.
Bu vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, temel yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyaçlarını çok zorlukla karşılayabilmektedirler.
Kalkınmanın nimetlerinden faydalanmaktadırlar.
Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın âdil olmadığı, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın bilhassa emekliler başta olmak üzere hor görüldüğü izlenimi, vatandaşta yaygınlaşmaktadır.
Zümreler arasındaki gelişmişlik farklılıkları her gün giderek açılmaktadır.
Demokrat parti olarak amacımız geçmişte yaptığımız gibi dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızı, tekrar orta gelirli hale getirmek, orta gelirli vatandaşlarımızın refahını, sürekli olarak arttırmaktır.
Geçmişte yaptığımız gibi bu hedeflere ulaşmanın birinci şartı, enflasyonu ve hayat pahalılığı artış hızını düşürmek, ikinci şartıda; istikrarlı bir ekonomik ortamda, dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza sürekli reel gelir artışı sağlamaktır.
Köylü, işçi, esnaf ve sanatkâr, memur, emekli, dul ve yetimlerin teşkil ettiği zümrelerin kendi bünyeleri içinde ve birbirleri arasındaki gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi, onlara gelir artırıcı imkânlar meydana getirilmesi, kaynak artırılması, istikrarlı ve devamlı bir büyümenin, topyekûn bir kalkınma hamlesinin yeniden harekete geçirilmesi ile mümkün olacaktır.
Pasta büyüyecek, herkesin alacağı payda o nispette büyüyecek, dağıtım da da adelet esas olacaktır.
İnsan haysiyetine yaraşır ve devamlı bir gelirden yoksun olan kitleleri, enflasyonun yıkıcı etkilerinden korumak için, enflasyona karşı ciddi ve etkin bir savaş; istikrar içinde büyümeyi sağlayıcı tedbirleri alma; yeni bir sanayi hamlesini harekette geçirme, yatırım hacmini yükseltme, yeni projeler uygulama, yeni iş yerleri açma ve büyümenin nemalarını, öncelikle en yoksul ve çaresiz olanlara dağıtma, medeni imkan ve araçları, eğitim, sağlık, konut ve sosyal güvenlik haklarını, fırsat eşitliğini gözeterek vatandaşlara yayma, çalışma hayatını ve çalışma huzurunu yeniden tesis etme , alın teri hakkının adilene verilmesini sağlamak demokrat Parti'nin temel amacıdır
Geçmişte kıt kanaat kaynaklarla bunları başarıp milyonlarca aileyi orta direk yaptık.
Geçmişte demokrat parti iktidara geldiğinde Türkiye ' de bir kilometre asfalt yol yoktu, sadece 13 köyde elektrik vardı, bir tek Çubuk barajı vardı.
İğneden ipliğe kadar her şeyi ithalat ediyorduk imkanlar kısıtlı idi.
AKP 2002' de iktidara geldiğinde Türkiye Gelişmiş G- 20 ülkeleri arasında 16 büyük sanayi ülkesi olmuştu ve iğneden ipliğe kadar her şeyi dışarıya ihraç eden bir Türkiye olmuştu.
Şimdi imkanlar daha çok ve geçmişte yaptığımız devassa eserler sayesinde daha modern ve çağdaşları yaparız.
Geçmişte yaptığımız gelecekte daha iyisini yapacağımızın teminatıdır.
Tek çare tek alternatif Demokrat Partidir.
Mustafa Polat Şanlıurfa demokrat parti il başkanı


