WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Gedik Yatırım: Bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşması bekleniyor

İstanbul, 9 Ekim (Hibya)- Gedik Yatırım, bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşmasının beklendiğini bildirdi.

Gedik Yatırım: Bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşması bekleniyor
Paylaş:

Gedik Yatırım'ın analizinde ABD'de hükümetin hala kapalı olduğu aktarıldı. Analize göre Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında bütçe konusunda anlaşma sağlanamıyor. 

"ABD'de veriler geç açıklandıkça, Fed ile ilgili beklentilerinde şekillenmesini zorlaştıracağını değerlendiriyoruz." ifadeleri kullanılan analizde şunlar kaydedildi:

"Bugün Fed Başkanı Powell'ın konuşması bekleniyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu. Orta Doğu’da riskler azalmaya başladı. Mısır’da, Hamas ile İsrail görüşmeleri yapılırken, ABD Başkanı Trump ise anlaşıldığına dair açıklamalarda bulunuyor. Barış planının ilk aşaması için anlaşmaya varıldığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilecek. İsrail ile Hamas arasında iki yıldır süren savaşın sona ermesi, risk iştahı açısından olumlu olacaktır. Bugünün veri takviminde, yurt içinde sanayi üretimi açıklanacak. Avrupa Merkez Bankasının eylül ayı toplantısının tutanakları da yayınlanacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

10:00 TR Sanayi Üretimi Önem:Yüksek

15:30 ABD Fed Powell Konuşması Önem:Yüksek

BIST-100 Endeksi dün günü yüzde 0,53 oranında bir düşüşle 10.756 puandan tamamladı. Gazze’de ateşkesin ilk aşamasında anlaşmaya varıldığı haberiyle birlikte endekste yaşanabilecek yükselişlerde 50 günlük üssel
ortalama (10.868) ilk güçlü direnç noktası olarak izlenecektir. Son günlerde direnç olarak öne çıkan 50 günlük ortalama üzerinde kalıcılığın sağlanması durumunda 10.950 – 11.050 bölgesi ile devamında 11.150 seviyesine doğru yükselişler yaşanabilir. İlk fiyatlamaların ardından yeniden satışların gözlenmesi ve 50 günlük ortalama üzerinde kalıcılığın sağlanamaması durumunda 10.800 – 10.750 aralığı ilk destek bölgesi olup, devamında 10.700 seviyesi takip edilecektir. Güçlü bir destek olarak çalışan 10.700 altındaki kapanışlarda satış baskısı derinleşebilir. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.