DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde 300 milyon lira yatırımla şebekeleri güçlendiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde hizmet veren Dicle Elektrik, 2013'ten bu yana 10 yılda 4 milyar lirayı bulan yatırımla şehrin elektrik altyapısını yeniledi.

Bu yıl Diyarbakır için 1 milyar liralık yeni bir yatırım yapmak için kolları sıvayan şirket, bu yatırımın üçte birine karşılık gelen yaklaşık 300 milyon lirayı merkez Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki şebekeleri güçlendirmek için kullanıyor.

Kayapınar ve Bağlar'daki yatırım bölgelerinde 57 megavolt amper (MVA) gücünde 43 monoblok beton köşk trafo tesis eden Dicle Elektrik, bu bölgelerdeki yatırımları kapsamında 278 kilometre alçak ve 136 kilometre orta gerilim kablosu döşemek için 184 kilometre kanal açtı.

Ayrıca aydınlatma şebekeleri de güçlendirilerek yatırım bölgesindeki cadde ve sokaklara yaklaşık 4000 yeni aydınlatma direği dikiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, yüzde 70'i tamamlanan söz konusu yatırım çalışmasının kasım ayında tamamlanacağını belirtti.

Gerçekleştirilen yatırımla şebeke güçlendirme çalışmalarının yapıldığını ve iletim hatlarının yer altına alındığını ifade eden Yaka, şunları kaydetti:

"Şehrin kesintisiz elektrik ihtiyacına yönelik altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Şehrin büyümesi ile aynı düzlemde yeni yatırımlar ve mevcut altyapının yenilenmesi ihtiyacı doğuyor. Yatırım çalışmamız tamamlandığında şehrin tamamında gözle görülür bir iyileşme hedefliyoruz. Kasım ayına kadar sahadaki şantiyelerimizin çevreye vereceği rahatsızlık için hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz."