WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Piramit Menkul: Asya hisse senedi piyasaları bu sabah yukarı yönlü bir seyir izledi

İstanbul, 12 Aralık (Hibya) - Piramit Menkul Kıymetler, Asya hisse senedi piyasalarının bu sabah yukarı yönlü bir seyir izlediğini açıkladı.

Piramit Menkul: Asya hisse senedi piyasaları bu sabah yukarı yönlü bir seyir izledi
Paylaş:

Piramit Menkul Kıymetler'in raporunda, Asya hisse senedi piyasalarının bu sabah yukarı yönlü bir seyir izlediği vurgulandı. Japonya’da sanayi üretiminin ekimde beklenenden güçlü büyümesinin ardından Nikkei225 Endeksinin yüzde 1,01, Topix Endeksinin yüzde 1,78 yükseldiği belirtilirken şu bilgilere yer verildi:

"Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,30, Shenzhen Bileşik Endeksi yüzde 0,72 arttı. Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 1,62 prim yaptı. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1,00, Tayvan Taiex Endeksi yüzde 0,62 değer kazandı. Avustralya S&P/ASX200 Endeksi yüzde 1,23 yükseliş kaydetti.

Bugün küresel veri takviminde Almanya’nın kasım ayı nihai TÜFE rakamları öne çıkıyor. Kasım sonunda açıklanan öncü veriye göre dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinde tüketici fiyatları kasımda aylık yüzde 0,2 azalırken yıllık bazda yüzde 2,3 arttı. Nihai verilerde değişiklik beklenmemektedir.

Yurt içinde, TCMB, Piyasa Katılımcıları Anketini ve ekim Ödemeler Dengesi İstatistiklerini yayımlayacak.

Kasım ayındaki piyasa katılımcıları anketinde katılımcıların 2025 sonu için TÜFE beklentisi yüzde 31,77’den yüzde 32,20’ye yükselmişti. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 23,26 iken kasımda yüzde 23,49 olmuştu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 17,36’dan yüzde 17,69’e yükseldi.

Ankette, aralık ayı TCMB toplantısı için politika faiz oranı beklentisi yüzde 38,28 oldu. TCMB’nin bir hafta vadeli repo faizi yüzde 39,50 seviyesinde bulunuyor. Nisandaki faiz artırımının ardından kademeli olarak indirim yapan Banka, en son 23 Ekim toplantısında 100bp indirime gitmişti.

Eylülde, cari işlemler hesabı 1,11mlr USD, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı 6,80mlr USD fazla vermişti. Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 5,36mlr USD olarak gerçekleşmişti. Yıllıklandırılmış verilere göre eylülde, cari açık 20,1mlr USD, dış ticaret açığı da 64,8mlr USD olmuştu. Cari denge ocak-eylül döneminde 14,89mlr USD açık verdi."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.