İSTANBUL (AA) - Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönem katılımcıları mezun oldu.

Holding'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında Koçfinans’ın üniversitelerle yürüttüğü Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönemi sona erdi.

Hayata geçirilen projede, üniversiteleri tarafından önerilen ve belirli kriterleri sağlayan kız öğrencilere mentorluk ve staj imkânı sağlandı.

Koçfinans; 2022 yılının sonunda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin Mühendislik ve Fen Fakültelerinde eğitimini sürdüren 33 öğrenci ile programı başlattığını duyurmuştu.

Programa dâhil olan başarılı ve kariyer gelişimine açık gençler; Koçfinans çalışanlarından oluşan 11 mentor ile 10 ay boyunca birlikte çalışarak bir dönemi tamamladı.

Açıklamada, programın ilk mezunlarının verildiği, gençlerin katılım belgelerini aldığı çevrim içi mezuniyet programındaki konuşmasına yer verilen Koçfinans BT ve AR-GE Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk, toplumdaki cinsiyet ön yargılarından dolayı mühendislik, teknoloji ve inovasyon gibi alanlarda kadınların dezavantajlı görülebildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu toplumsal yargıların, ilgili bölümlerde kariyerini şekillendirmeyi hedefleyen genç kadınlarda özgüven kaybına sebep olduğunun farkındayız. Bu noktadan hareketle Anadolu’daki üniversitelerde okuyan yetenekli, çalışkan ve idealist genç kadınları cesaretlendirmek adına Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nı başlattık. Dolu dolu geçen 10 aylık eğitim dönemi kapsamında gençleri iş hayatında odaklanmak istedikleri alanlarda teşvik ettik. Aynı zamanda program dâhilinde bazı katılımcılarımıza da staj imkânı sunarak onları Koçfinans ekibine dâhil ettik. İlerleyen dönemlerde de uygun pozisyonların olması durumunda istihdamları için de yollarımızın kesişmesini umuyoruz."

Ekşioğlu Kumuk, Turuncu Kanatlar İyilik Hareketi çatısı altında konumlandırdıkları bu program sayesinde katılımcıları yakından tanımaktan büyük keyif aldıklarını ifade ederek "Programa başlarken hissettiğimiz heves, sizin güzel enerjinizle daha da büyüdü. Mesleki ve sosyal anlamda gelişmek için sahip olduğunuz potansiyelin farkına varın. Bu farkındalığınız ileride çok başarılı birer iş kadını olmanızın en önemli basamağı olacak. Bundan sonraki dönemde yolunuzun açık olacağından hiç şüphemiz yok. Siz kendinize güvenmeye devam edin, cinsiyetin mesleğinizi inşa ederken belirleyici bir etken olmayacağına inanın ve toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yaygınlaşması için elinizden geleni yapın." değerlendirmesinde bulundu.