İSTANBUL (AA) - Hilton İstanbul Bomonti Hotel tarafından düzenlenen "Farkındalığa Çağrı" adlı etkinlikte iklim değişimi, küresel gıda israfı ve atık yönetimi gibi çevresel konularda hazırlanan performanslar katılımcılarla buluştu.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen çağdaş sanatlar fuarı Contemporary İstanbul kapsamında düzenlenen etkinlikte su ve gıda israfı, deniz kirliliği, iklim krizi ve enerji verimliliği gibi konuları ele alan tablo ve diğer sanatsal çalışmalarla sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık çağrısında bulunuldu.

Etkinlikte konuşan otelin Genel Müdürü Rainer Gieringer, sürdürülebilirlik kavramının sadece çevrenin korunması için değil, otelcilik sektörünün geleceği için de son derece önemli olduğunu söyledi.

Gieringer, "Elektrik, su ve atık programlarımız aracılığıyla çevresel ayak izimizi azaltma yönünde önemli adımlar atıyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmak için yerel üreticilerden tedarik ettiğimiz ürünlerle oluşturduğumuz toplantı paketlerimizin misafirlerimiz tarafından tercih edilmesini teşvik ediyoruz." dedi.

Rainer Gieringer hazırladıkları sergi hakkında ise "Sanatın odak noktası olan Contemporary İstanbul kapsamında sürdürülebilirliğin günümüzde ne kadar önemli olduğunu sizlere aktarmak ve dünya için herkese bir çağrıda bulunmak istedik." ifadesini kullandı.

Etkinlik kapsamında, gıda ve su israfı konusunda farkındalık yaratmak için arta kalan yiyeceklerden bir eser oluşturan otelin şefi Alexis Atlamazoğlu da "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’e göre dünya nüfusunun yarısı 2025 yılı gibi erken bir tarihte su kıtlığıyla karşı karşıya olan bölgelerde yaşıyor olacak. Bu veriler sadece rakamdan ibaret değil, yaşadığımız dünyada hepimizi bekleyen en büyük tehdit. Bu nedenle herkes tüketiminin farkında olmalı. Düzenlediğimiz etkinlikte aşırı ve gereksiz tüketimin sonuçlarını gözler önüne sermek istedik." diye konuştu.