Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve bu sabah saatlerine kadar yaşanan yağışlar özellikle Arnavutköy ve Başakşehir'in yanı sıra sıra Çatalca, Silivri, Şile, Pendik ve Kadıköy ilçelerinde sabah etkili oldu. Alınan bilgi etkili oldu. Yağış sonucu İstanbul'un gelmesinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.

 

Yağışlar devam edecek

 

Sabaha karşı Avrupa yakasının performansı ve Anadolu yakasının tamamında etkili olmayan yağmurun, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, görüş açısında sürekli yağışlı hava nedeniyle bazı bölgelerde yerin 100 kilogram yağış alabileceği belirtildi. İstanbulluların dikkatli olmaları mecburi kalmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.

 

 

 

İBB ekiplerinin görev başında

 

İBB birimleri bugün sahada alarm durumunda görev yapmayı sürdürecek. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi , İSTAÇ , Zabıta, Park Bahçeler, İBB Trafik, Halkla İlişkiler, İşletmeler (Lojistik) Sosyal Hizmetler, Veteriner Hizmetleri, İGDAŞ, İETT, Metro İstanbul ekiplerinin görevlerinin başında olacak.

 

Olumsuzluklara anında müdahale ediliyor

 

İtfaiye 234 adet motopomp (su tahliye makinesi), 586 adet dalgıç pompa ile İSKİ personeli 86 adet motopomp, 2 adet sel modülü, yol bakım ekipleri 92 adet motopomp, park bahçeler birimleri de 10 adet motopompla olumsuzluk halinde kritik noktalara müdahale ediyor.

 

 

 

Gece boyu ve bu sabah aralıksız çalışan ekipler mangal ve su giderlerinin parlamasını engellemek için sürekli temizlik yaptı. Otoyol ve bağlantı yolları tuşları temizlendi, giderler açıldı. Mazgallar temizlendi. Alınan sonuç sonuç verdi. İstanbul'un geleninde aralıksız yağışa rağmen ciddi bir sıkıntı yaşanmadı.