WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Costa: Uluslararası kurallar isteğe bağlı değildir

Brüksel, 21 Ocak (Hibya)- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, AB'nin vatandaşlarını ve kurumlarını her türlü baskıya karşı savunacak güce sahip olduğunu belirtti.

Costa: Uluslararası kurallar isteğe bağlı değildir
Paylaş:

AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu jeopolitik tehditler ve birliğin bu tehditlere karşı takınacağı kararlı tutuma ilişkin açıklama yaptı.

Mevcut küresel istikrarsızlığa dikkat çeken Costa, "Rusya'nın saldırgan savaşı; uluslararası kurallara dayalı düzenin baltalanması; temel ittifakların sorgulanması. Cevap, ilkeler Avrupası, koruma Avrupası ve refah Avrupası olmalıdır" dedi.

Uluslararası hukuk ve ittifakların önemine vurgu yapan Costa, "Uluslararası kurallar isteğe bağlı değildir. Ve ittifaklar sadece bir dizi işlemden ibaret olamaz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin savunma kapasitesi ve kararlılığına dair mesaj veren Costa, "Kendimizi, üye devletlerimizi, vatandaşlarımızı ve şirketlerimizi her türlü baskıya karşı savunmaya hazırız. Ve Avrupa Birliği bunu yapacak güce ve araçlara sahip" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.