WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Çin'de ay yeni yılı tatili başlarken bakır fiyatları düştü

İstanbul, 16 Şubat (Hibya) - Bakır fiyatları Pazartesi günü yaklaşık yüzde 1 düşüşle pound (0.45359 kg.) başına 5,75 dolara geriledi ve geçen haftaki kayıplarını sürdürdü.

Çin'de ay yeni yılı tatili başlarken bakır fiyatları düştü
Paylaş:

Çinli yatırımcılar bir haftalık Ay Yeni Yılı tatili nedeniyle piyasadan uzak kaldılar, bu da işlem hacimlerinin düşük kalmasına ve ekonomik faaliyetlerin durgunlaşmasına neden oldu. 

Diğer Asya piyasaları ve ABD de resmi tatil nedeniyle kapalıydı. Metal, Çinli yatırımcıların spekülatif alımları nedeniyle Ocak ayı sonunda pound başına 6,5 doların üzerinde rekor seviyelere ulaşmış, ardından piyasa duyarlılığının tersine dönmesiyle yüzde 15'e varan bir düşüş kaydetmişti.

Yine de bakır, devam eden arz kesintileri ve elektrik şebekeleri, veri merkezleri ve elektrikli araçlardan gelen güçlü küresel talep tarafından desteklenmeye devam ediyor. 

Bu talep, Çin, ABD, Kanada, Avrupa ve Hindistan dahil olmak üzere büyük endüstriyel oyuncuları arzı güvence altına almak için rekabete sokuyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et BİST şirketleri veri bankası

Akışın sonuna geldiniz.