WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Sağlık Bakanı Memişoğlu Tokat’ta sağlık yatırımlarını değerlendirdi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Tokat’ta gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ilin sağlık altyapısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memişoğlu, 750 yataklı Tokat Şehir Hastanesi’nin proje çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Tokat’ta sağlık yatırımlarını değerlendirdi
Paylaş:

Sağlık Bakanı Memişoğlu, çeşitli ziyaret ve incelemeler yapmak üzere Tokat’a gitti. Memişoğlu, programı kapsamında Tokat Valiliği’ni ziyaret ederek Tokat Valisi Abdullah Köklü ve yetkililerle ilin sağlık altyapısına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Tokat ziyaretine Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan başlayan Memişoğlu, burada Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve il protokolü tarafından karşılandı. Havalimanındaki kısa görüşmenin ardından Tokat’a geçen Memişoğlu, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında kentte temaslar gerçekleştirdi.

Valilikte basın açıklaması yapan Memişoğlu, sağlık hizmetlerine erişimin güçlendirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Amacımız, vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için il dışına çıkmak zorunda kalmamasıdır” dedi.

Tokat’ta son 23 yılda 31’i birinci basamak, 21’i ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere toplam 57 sağlık tesisinin hizmete alındığını belirten Memişoğlu, “750 yataklı Tokat Şehir Hastanesi’nin proje çalışmalarını sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erbaa ve Turhal ilçelerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini aktaran Memişoğlu, kentte dört Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu söyledi.

Sağlıklı yaşam çalışmalarına değinen Memişoğlu, “Tokatlılar özellikle kilo verme konusunda Türkiye’ye örnek olmuşlar. Sadece son bir sene içinde Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvuran 3 bin 882 kişi diyet yaparak 11 bin 271 kilo vermiş” dedi.

Yeşilay Haftası kapsamında sigara bağımlılığıyla mücadeleye de değinen Memişoğlu, “Sağlıklı Hayat Merkezlerine, hastanelere ya da Sigara Bırakma Polikliniklerine başvururlarsa onları bu illetten kurtaracağımıza söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Memişoğlu ayrıca Resmî Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen klinik araştırmalarda hasta maliyetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını belirterek, “Bilim insanlarımızın ve araştırmacılarımızın bu destekle dünyaya yeni tedavi yöntemleri, yeni ilaçlar ve yeni cihazlar kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Memişoğlu’nun Tokat programı kapsamında Tokat Belediyesini ziyaret etmesi, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Tokat Sağlık Yöneticileri Toplantısı’na katılması ve Tokat Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarıyla bir araya gelmesi planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.