WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Kaçak elektrik kullanımı pano ve sayaçları mahvediyor

Dicle Elektrik, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik kullanımının yol açtığı olumsuzlukla ilgili bir açıklama yaptı.

Kaçak elektrik kullanımı pano ve sayaçları mahvediyor
Paylaş:

Dicle Elektrik, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik kullanımının yol açtığı olumsuzlukla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada ilçe merkezinde bulunan bir elektrik panosunun kaçak bağlantılar nedeniyle oluşan aşırı yüklenme sonucu tamamen kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Olayda 34 aboneye ait elektrik sayacı zarar görürken, kaçak hat çeken kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik kullanımının neden olduğu ciddi bir olumsuzlukla karşı karşıya kaldı. İlçe merkezindeki bir elektrik panosunda kaçak bağlantılar nedeniyle oluşan aşırı yüklenme, 34 aboneye ait sayacın kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Olay, kaçak elektrik kullanımının can ve mal güvenliği açısından oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaçak bağlantılar aşırı yüklenmeye neden oldu

Kızıltepe ilçe merkezinde Yenikent Mahallesi 8’inci Cadde mevkiinde bulunan ve içerisinde 34 aboneye ait elektrik sayacının yer aldığı pano, yapılan incelemelere göre alt kısmından çekilen kaçak hatlar nedeniyle aşırı yüklenmeye maruz kaldı. Yük artışıyla birlikte pano aşırı ısınarak, kullanılamaz hale geldi.

Yasal işlem başlatıldı

Dicle Elektrik ekiplerinin yaptığı teknik incelemelerde, panonun altından harici hat yöntemiyle 5 ayrı kaçak elektrik bağlantısı tespit edildi. Aşırı ısınma nedeniyle zarar gören panonun yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bunun birlikte panodan kaçak elektrik hattı çekerek hem aboneleri mağdur eden hem de şebekeye zarar veren tüketiciler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, kaçak elektrikle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, can ve mal güvenliği ile kesintisiz enerji hizmeti için vatandaşları bir kez daha yasal ve güvenli elektrik kullanımına davet etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Park Elektrik'teki denetim kayyımlığı

Akışın sonuna geldiniz.