WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Piyasalarda yön arayışı sürüyor

İstanbul, 10 Nisan (Hibya) – İkon Menkul’ün yurt dışı sabah bülteninde, jeopolitik gelişmeler ve açıklanacak makroekonomik verilerin küresel piyasalarda yön arayışını sürdürdüğü belirtildi.

Piyasalarda yön arayışı sürüyor
Paylaş:

İkon Menkul tarafından yayımlanan 10 Nisan tarihli yurt dışı sabah bülteninde, jeopolitik gelişmeler ve veri gündeminin piyasalarda belirsizliğin devam etmesine neden olduğu ifade edildi.

Bültende İran devlet medyasının, ABD ile hafta sonu görüşmeleri için İslamabad’a bir heyetin gönderildiği yönündeki iddiaları yalanladığı ve Lübnan’da ateşkes sağlanana kadar herhangi bir görüşme planı bulunmadığını yinelediği aktarıldı.

Enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmede ise ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamada, “çok yakında petrolün akmaya başladığını göreceksiniz” ifadeleriyle küresel enerji arzında kısa vadede normalleşmeye işaret ettiği belirtildi.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ise İran savaşının yükselen enflasyon ve zayıf büyüme ile birlikte küresel ölçekte stagflasyonist bir şok yaratabileceği konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi.

Asya ekonomilerine ilişkin verilerin de yer aldığı bültende, Çin’de Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) yıllık bazda yüzde 0,5 artarak yeniden pozitife döndüğü, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) ise yüzde 1,0 artışla beklentilerin altında kaldığı bildirildi. Japonya’da kurumsal mal fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 2,6 artarak beklentileri aştığı kaydedildi.

Bültende ayrıca Ortadoğu’daki çatışmaların küresel enerji akışını etkilediği, Avustralya’nın rafine yakıt tedariki için Singapur’a yöneldiği ve Japonya’nın enerji güvenliğini desteklemek amacıyla stratejik petrol rezervlerinden ek salım planladığı belirtildi.

Veri gündemine ilişkin değerlendirmede ise gün içinde ABD ve Almanya enflasyon verileri, Türkiye sanayi üretimi ile Kanada işsizlik oranının piyasalar tarafından yakından takip edileceği ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Küresel piyasalarda pozitif görünüm

Akışın sonuna geldiniz.