WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

İzmir’de Turizm Konseyi toplantısı gerçekleştirildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Turizm Haftası kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen Turizm Konseyi Toplantısı’na başkanlık etti.

İzmir’de Turizm Konseyi toplantısı gerçekleştirildi
Paylaş:

Toplantıya Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda, kent turizminin geliştirilmesine yönelik öneri ve talepler ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turizm Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verilirken, ITB Berlin 2026 Fuarı değerlendirmesi yapıldı ve 2027 yılına ilişkin planlamalar paylaşıldı. Avrupa Konseyi Kültür Rotaları ile St. Polycarp Anı Alanı’na ilişkin görüşler de gündeme geldi.

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, turizm işletmelerine yönelik su faturası indirimi uygulanacağını belirterek, “Amacımız su tüketimini artırmak değil; turizm tesislerimizin ve otellerimizin giderlerini azaltarak İzmir turizmine katkı sunmak” dedi.

Tugay, Gaziemir’deki Fuar İzmir’in D Holü’nde hayata geçirilecek İZMAR Depo projesine ilişkin ise, “Mayıs ortasına kadar hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Açıldığında restoran ve otellere önemli katkı sağlayacak. Uygun fiyatlı, sağlıklı ve çeşitli ürünleri sürekli olarak sunacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir’in turizm potansiyeline değinen Tugay, “Kentimiz yalnızca deniz, kum ve güneş turizmiyle sınırlı değil. Yaklaşık 200 kazı alanımız var. Arkeoloji ve gastronomi önemli bir değer oluşturuyor” diye konuştu.

Turizmde iş birliği vurgusu yapan Tugay, “Şehir bir şeyler değişsin istiyorsa sadece belediyeye ya da il müdürlüğüne bırakmayacak; herkes katkı sunacak” dedi.

Konaklama kapasitesine ilişkin değerlendirmede bulunan Tugay, “Nitelikli güzel oteller açılıyor ama yeterli değil” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca BİSİCAB projesine de değinildi. Tugay, “İlk etapta 20 aracı hizmete alacağız. Üniversite öğrencilerinin yer alacağı proje, kruvaziyer döneminde aktif olacak. İlerleyen süreçte araç sayısını 100’e çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.