WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Budrys: Ukraynalı çocukların iadesi için uluslararası baskı artırılmalı

Vilnius, 19 Nisan (Hibya) – Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Rusya tarafından kaçırılan Ukraynalı çocukların geri getirilmesi için uluslararası toplumun daha fazla baskı uygulaması gerektiğini belirtti.

Budrys: Ukraynalı çocukların iadesi için uluslararası baskı artırılmalı
Paylaş:

Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yönelik Şiddetin Sona Erdirilmesi Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Budrys, görüşmede Rusya tarafından kaçırılan Ukraynalı çocukların geri getirilmesine yönelik uluslararası çabaların ele alındığını belirterek, “Rusya’nın Ukraynalı çocuklara yönelik yasadışı sürgünü, beyin yıkaması ve militarizasyonu savaş suçları ve çocuklara yönelik şiddet biçimleri teşkil etmektedir” dedi.

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Budrys, “Kaçırılan tüm çocukların ailelerine hızlı bir şekilde iade edilmesini sağlamak için baskı artırılmalıdır” diye konuştu.

Budrys ayrıca Birleşmiş Milletler’in çocuk haklarının korunması ve uygulanmasında öncü rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et MSB: 2026 MSÜ tercih süreci devam ediyor

Akışın sonuna geldiniz.