Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in bugün düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada ortaya koyduğu Küresel Yapay Zeka Yönetimi İnisiyatifi’nin detayları hakkında bilgi verildi.

Açıklamada Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu Küresel Yapay Zeka Yönetimi İnisiyatifi’yle Çin’in insanlığın kader birliği konseptini aktif olarak hayata geçirdiği kaydedilirken, bunun aynı zamanda Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin yerine getirilmesi için atılan somut bir adım olduğu kaydedildi.

İnisiyatifte yapay zekanın gelişimi, güvenliği ve yönetimi hakkında Çin’in önerilerinin sistemli olarak sunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, inisiyatifin tarafların ortak kaygısı olan yapay zekanın gelişimi ve yönetimi konularına yapıcı çözümler getirdiği, ilgili uluslararası tartışmalar ve kuralların hazırlanması için planlar sunduğu belirtildi.

Açıklamada Çin’in dünya çapında yapay zeka yönetimi konusunda diğer taraflarla temaslarda bulunarak pragmatik iş birliğini yürütmeye, yapay zeka teknolojilerinin tüm insanlığa yarar sağlamasını teşvik etmeye hazır olduğu vurgulandı.

 

Hibya Haber Ajansı