Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuşak ve Yol inisiyatifinin daha adil ve çok kutuplu bir dünyanın tesis edilmesini hedeflediğine işaret ederek, bu inisiyatifi geleceğe yönelik önemli bir küresel plan olarak nitelendirdi.

Putin, bugün düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’nun açılış töreninde konuştu. Konuşmasında, dünya genelinde birçok ülkenin kapsamlı, sürdürülebilir ve uzun vadeli ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı elde etmek amacıyla eşit ve karşılıklı yarara dayalı iş birliği arzuladığını belirtti. Ayrıca, medeniyetlerin çeşitliliğine saygı gösterilmesi ve her ülkenin kendi kalkınma modelini seçme hakkına sahip olması gerektiğini vurguladı.

Putin, Kuşak ve Yol inisiyatifinin önemli ve acil bölgesel ile uluslararası sorunların çözülmesine yardımcı olacağına dikkat çekti.

Putin, Kuşak ve Yol inisiyatifi ile Rusya'nın teşvik ettiği "İş Birliği ve Etkileşim" esasına dayanan Büyük Avrasya Ortaklığı girişimi arasında uyum olduğunu belirtti. Putin, Rusya'nın ulaşım altyapısını güçlü bir şekilde geliştirmekte olduklarını ve bu alanda ilgi duyan ülkeleri Kuzey Denizi Rotası’nın geliştirilmesine katılmaya davet ettiklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı