Türkiye’nin en önemli ulusal, jürili, işlevsel seramik yarışmalarından olan hanterra Seramik Yarışması üçüncü senesinde “VAZO” konusu ile düzenleniyor. hanterra Seramik Yarışması, iyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin el yapımı işlevsel seramiği ve bu süreçte seramikçinin harcadığı zamanı, emeğini ve hayal gücünü ödüllendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de seramik sanatını daha da yaygınlaştırmak, yaratıcılığın gücünü sanatseverlere hissettirmek için yapılan ve herhangi bir kısıtlama olmadan Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin katılımına açık olan hanterra Seramik Yarışması, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışmanın jürisinde Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Önder Demircioğlu ve Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den Seramik sanatçısı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laraca gibi Türkiye’den ve Avrupa’dan konusunda önemli isimler bulunuyor.

Her sene düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatına destek amacı ile bu geleneği sürdürmek adına yapılacak hanterra Seramik Yarışmasının kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili; “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın ardından dokunabildiğimiz malzemelerle üretimler yapmaya ihtiyaç duyulduğunu, hızın ve aynı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamanın bir nevi ruhsal ihtiyaç olduğunu ve bu yüzden de seramiğin bu kadar popüler olduğunu düşündüklerini” vurguladı.

Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 25 bin TL değerinde hanterra hediye çeki ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet mansiyon ödülüne 6 biner TL değerinde hanterra hediye çeki verilecek.

Hibya Haber Ajansı